Ingredienser - 8 portioner
- 4 st äggvitor
- 1 dl socker
- 60 gram mörk choklad
- 50 gram valnötter
- 4 st apelsiner
- 1 msk balsamvinäger (gärna vit)
- 4 msk florsocker
- 25 gram riven choklad till garneringen
Instruktioner
- Smörj en form med löstagbar kant. Vispa vitorna hårt i en bunke.
- Tillsätt sockret och vispa tills vitorna blänker.
- Hacka chokladen grovt och nötterna fint.
- Tillsätt choklad och valnötter till de vispade vitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i formen.
- Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Apelsinerna: Skär bort skalet och skär i klyftor så att de blir skinnfria.
- Blanda vinäger och florsocker. Häll marinaden över apelsinklyftorna.
- Servera apelsinklyftorna tillsammans med den avsvalnade tårtan.
Energi per portion: 201 kcal
Källa & bild: aftonbladet.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar