tisdag 18 maj 2010

Choklad- och valnötstårta med marinerade apelsinklyftor



Ingredienser - 8 portioner
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 60 gram mörk choklad
  • 50 gram valnötter
  • 4 st apelsiner
  • 1 msk balsamvinäger (gärna vit)
  • 4 msk florsocker
  • 25 gram riven choklad till garneringen

Instruktioner

  1. Smörj en form med löstagbar kant. Vispa vitorna hårt i en bunke.
  2. Tillsätt sockret och vispa tills vitorna blänker.
  3. Hacka chokladen grovt och nötterna fint.
  4. Tillsätt choklad och valnötter till de vispade vitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Apelsinerna: Skär bort skalet och skär i klyftor så att de blir skinnfria.
  6. Blanda vinäger och florsocker. Häll marinaden över apelsinklyftorna.
  7. Servera apelsinklyftorna tillsammans med den avsvalnade tårtan.

Energi per portion: 201 kcal

Källa & bild: aftonbladet.se

Inga kommentarer: