Ingredienser - ca 4 portioner
- 1 kg kycklingben
Marinad:
- 1 pkt saffran
- 1 msk farinsocker
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- rivet skal och saft av 1 citron
- 1 msk Arla® smör- & rapsolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
Sås:
- 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
- 1 dl hackad gräslök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk honung
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingbenen i marinaden låt stå i kyl minst 2 tim.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 225°.
- Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
- Servera med såsen, ett gott bröd och en matig sallad.
Per portion exklusive tillbehör: 365 kcal Protein 33 g Kolhydrat 8 g Fett 22 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar