lördag 8 maj 2010

Het citron- och saffranskyckling



Ingredienser - ca 4 portioner
  • 1 kg kycklingben

Marinad:

  • 1 pkt saffran
  • 1 msk farinsocker
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 msk Arla® smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Sås:

  • 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingbenen i marinaden låt stå i kyl minst 2 tim.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Servera med såsen, ett gott bröd och en matig sallad.

Per portion exklusive tillbehör: 365 kcal Protein 33 g Kolhydrat 8 g Fett 22 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: