söndag 2 maj 2010

Kryddig lammgryta med röda linser



Ingredienser - 2 portioner
  • 250 g lammstek, benfri
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0,75 msk ingefära, riven. färsk (ca 3/4 msk
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl vatten
  • 40 g bladspenat, färsk
  • 0,5 dl mini fraiche, (5%)


Tillbehör:

  • 0,75 dl linser, torkade, röda (60 g)
  • 2 st tomater
  • 0,5 st rödlök, strimlad

Tillagning

  1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda det med vitlök, ingefära, chilipulver olja och soja.
  2. Bryn köttet i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Salta och häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 minuter. Tillsätt spenat och mini fraiche och låt grytan sjuda någon minut. Smaka av med salt.
  3. Tillaga linserna enligt beskrivningen på påsen. Servera grytan med kokta röda linser och tomatsallad med rödlök.


Näringsvärde per portion: Ca 370 kcal, 22 g fett, 29 g protein, 13 kolhydrater

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: