Ingredienser - 2 portioner
- 250 g lammstek, benfri
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- 0,75 msk ingefära, riven. färsk (ca 3/4 msk
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk olja
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 krm salt
- 1,5 dl vatten
- 40 g bladspenat, färsk
- 0,5 dl mini fraiche, (5%)
Tillbehör:
- 0,75 dl linser, torkade, röda (60 g)
- 2 st tomater
- 0,5 st rödlök, strimlad
Tillagning
- Skär köttet i smala strimlor. Blanda det med vitlök, ingefära, chilipulver olja och soja.
- Bryn köttet i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Salta och häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 minuter. Tillsätt spenat och mini fraiche och låt grytan sjuda någon minut. Smaka av med salt.
- Tillaga linserna enligt beskrivningen på påsen. Servera grytan med kokta röda linser och tomatsallad med rödlök.
Näringsvärde per portion: Ca 370 kcal, 22 g fett, 29 g protein, 13 kolhydrater
Källa & bild: alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar