söndag 23 maj 2010

Saffransbroccoli med mandel



Ingredienser - 4 portioner

  • 1 kg broccoli
  • 2 röda lökar
  • 20 g smör
  • 1 liten nypa saffranspistiller eller 0,5 paket saffran (0,25 g)
  • 30 g mandelspån
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1–2 tsk färskpressad citron

Tillagning

  1. Skölj och ansa broccolin och dela buketterna i lagom stora munsbitar. Skala stjälkarna och strimla dem fint. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull tills det börjar fräsa. Lägg i saffranspistillerna och fräs dem på medelvärme tills de börjar dofta. Tillsätt mandeln och rosta under omrörning tills den börjar få en gyllene färg.
  3. Lägg löken och de strimlade broccolistjälkarna i kastrullen och fräs ca 1 min under omrörning. Blanda ner broccolibuketterna, fräs under omrörning och häll på 3 dl vatten.
  4. Krydda med salt, peppar och malen ingefära. Låt puttra 15–20 min under lock på svag värme. Krydda ev den färdiga broccolin ytterligare och smaka av med färskpressad citron. Servera med ris.

Näringsvärde per portion exkl. ris: 168 kcal Fett 9g Protein 11g Kolhydrater 12g Fibrer 9g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: