- 1 stor schalottenlök
- 250 g skogschampinjoner
- 1 tsk rapsolja
- 4 ägg
- 200 g ost, mager
- 1½ dl lättmjölk
- Havssalt
- Svartpeppar
- 500 g blandade tomater
- Färsk basilika
Tillagning
- Hacka löken fint, skölj champinjonerna och skär dem i kvartar. Svetta löken i 1 tsk olja.
- När löken är mjuk, tillsätt champinjonerna och låt dem småputtra i cirka 5 min. Lägg nu champinjoner och lök i pajformen.
- Vispa äggen lätt och blanda dem med riven ost och mjölk, lite havssalt och nymalen peppar.
- Häll äggmassan över lök och champinjoner. Skölj och halvera tomaterna, lägg dem i massan. Grädda pajen i 180-190 grader i 50 minuter.
- Vrid upp värmen lite de sista 5 minuterna, om pajen inte redan har blivit lätt gyllenbrun.
- Låt pajen svalna lite innan du skär upp den. Strö över lite strimlade basilikablad och servera pajen.
NÄRINGSINNEHÅLL
per person (ca 345 gram)
Energi: 250 kcal
Fett: 10,8 gram
Protein: 29,6 gram
Kolhydrater: 10,7 gram
Källa & bild: iForm
2 kommentarer:
Hur många kcal är det ungefär? (:
Precis som det står under näringsinnehåll så är det ca 250 kcal per portion, 345g paj ;)
Skicka en kommentar