onsdag 13 maj 2009

Pastagratäng med köttfärs

Ingredienser - 5 portioner
  • 5 hg mager nötfärs
  • 1/2 riven zucchini
  • 1 hackad lök
  • 8 bitar soltorkad tomat (ej i olja)
  • 1 burk hela champinjoner
  • 3 msk mild ajvar
  • 2 burkar fraiche minimale 1% fett
  • 2 sk olivolja att steka i
  • 2 skivade tomater
  • 80 g riven ost mager 10% fetts
  • alt, peppar
  • 5 portioner fullkornspasta

Tillagning

  1. Koka pasta. Fräs nötfärs, zucchini, lök, champinjoner, soltorkad tomat, salta och peppra.
  2. Häll i ajvar och fraiche. Koka upp.
  3. Häll pastan i en ugnsform. Häll över köttfärsröran.
  4. Lägg på skivade tomater och strö över osten.
  5. Gratinera 10-15 minuter i 225 grader

Energi per portion 395 kcal

Källa & bild: Kalorihäxan goes LCHF

Inga kommentarer: