onsdag 27 maj 2009

Grillad kycklinglårfilé med avokadosalsa


Ingredienser - 4 portioner
  • 16 grillspett i trä
  • 750 g kycklinglårfilé

Marinad:

  • 1 bit ingefära (ca 60 g)
  • skal och saft från 1 lime, ca 3 msk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja

Avokadosalsa:

  • 2 avokado
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruka finskuren gräslök

Till servering:

  • lättgrillad eller stekt salladslök

Tillagning

  1. Lägg grillspetten i kallt vatten ca 30 min före grillningen, så bränns de inte lika lätt.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera minst 1 timme i kylen.
  3. Avokadosalsa: Halvera, kärna och gröp ur avokadon. Mosa med yoghurt i en skål. Salta och peppra och strö över gräslök.
  4. Vik upp lårfiléerna och trä dem på dubbla spett. Grilla ca 5 min på var sida. Vänd spetten varannan minut.
  5. Servera med avokadosalsa och salladslök.

Näring/portion: 389 kcal, 22 g fett, 39 g protein, 10 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: