Ingredienser - 4 portioner
- 16 grillspett i trä
- 750 g kycklinglårfilé
Marinad:
- 1 bit ingefära (ca 60 g)
- skal och saft från 1 lime, ca 3 msk
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
Avokadosalsa:
- 2 avokado
- 2 dl turkisk yoghurt
- ½ tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1 kruka finskuren gräslök
Till servering:
- lättgrillad eller stekt salladslök
Tillagning
- Lägg grillspetten i kallt vatten ca 30 min före grillningen, så bränns de inte lika lätt.
- Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera minst 1 timme i kylen.
- Avokadosalsa: Halvera, kärna och gröp ur avokadon. Mosa med yoghurt i en skål. Salta och peppra och strö över gräslök.
- Vik upp lårfiléerna och trä dem på dubbla spett. Grilla ca 5 min på var sida. Vänd spetten varannan minut.
- Servera med avokadosalsa och salladslök.
Näring/portion: 389 kcal, 22 g fett, 39 g protein, 10 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar