- 4 kycklingfiléer
- 1 dl teriyaki
- 100 g machésallad
- 4 gröna kiwifrukter
Dressing:
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- Liten schalottenlök
- Havssalt
- Svartpeppar
- Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar.
- Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, ca 7 minuter på varje sida.
- Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar.
- Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.
NÄRINGSINNEHÅLL
per person (ca 225 gram)
Energi: 256 kcal
Fett: 12 gram
Protein: 27 gram
Kolhydrater: 12 gram
Källa & bild: iForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar