Ingredienser - 4 portioner
- 400 g rökt lax
- 4 hårdkokta ägg
Sallad:
- 1 rödlök
- 2 blodgrapefrukter
- 1 knippe rädisor
- 1 gurka
- 1 kruka mynta
- 100 g ärtskott
- 1 påse rucola (à 80 g)
- 1 msk olivolja
- ½ dl färskpressad citronsaft
- ½ tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Skiva rödlök tunt. Skär bort allt skal och vitt från grapefrukten, skär ut fina filéer. Skiva rädisor tunt. Skala, kärna ur och skiva gurkan.
- Plocka myntabladen och blanda allt till salladen i en skål.
- Ringla över olivolja, citronsaft, salt och peppar och blanda om.
- Servera med rökt lax och kokt ägg.
Näring/portion: 348 kcal, 23 g fett, 31 g protein, 5 g kolhydrater.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar