onsdag 6 maj 2009

Rökt lax med grape- och myntasallad


Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g rökt lax
  • 4 hårdkokta ägg

Sallad:

  • 1 rödlök
  • 2 blodgrapefrukter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 gurka
  • 1 kruka mynta
  • 100 g ärtskott
  • 1 påse rucola (à 80 g)
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skiva rödlök tunt. Skär bort allt skal och vitt från grapefrukten, skär ut fina filéer. Skiva rädisor tunt. Skala, kärna ur och skiva gurkan.
  2. Plocka myntabladen och blanda allt till salladen i en skål.
  3. Ringla över olivolja, citronsaft, salt och peppar och blanda om.
  4. Servera med rökt lax och kokt ägg.

Näring/portion: 348 kcal, 23 g fett, 31 g protein, 5 g kolhydrater.

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: