Ingredienser - 4 portiner
- 3 medelstora morötter
- 5–6 medelstora potatisar
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 blomkålshuvud
- ½ purjolök
- 500 g mager korv, t ex falukorv
- ½ tsk salt
- 2 krm peppar
- dijon- eller grovkornig senap
Tillagning
- Skala och skär morötter och potatis i bitar. Koka dem i vatten med buljongtärning ca 15 minuter tills de börjar bli mjuka.
- Skär blomkål i små buketter, strimla purjolök och skär korven i bitar. Lägg i grytan och koka ett par minuter tills blomkålen är mjuk, salta och peppra. Servera grytan med stark senap.
Näring/portion: 354 kcal, 19 g fett, 16 g protein, 29 g kolhydrater.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar