söndag 17 maj 2009

Korvgryta med blomkål


Ingredienser - 4 portiner
  • 3 medelstora morötter
  • 5–6 medelstora potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 blomkålshuvud
  • ½ purjolök
  • 500 g mager korv, t ex falukorv
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering:
  • dijon- eller grovkornig senap
Tillagning
  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Koka dem i vatten med buljongtärning ca 15 minuter tills de börjar bli mjuka.
  2.  Skär blomkål i små buketter, strimla purjolök och skär korven i bitar. Lägg i grytan och koka ett par minuter tills blomkålen är mjuk, salta och peppra. Servera grytan med stark senap.

Näring/portion: 354 kcal, 19 g fett, 16 g protein, 29 g kolhydrater.

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: