- 2 ½ dl mellangrädde, 27 %
- 2 msk florsocker
- 2 ½ dl turkisk yoghurt, 10 %
- finrivet skal från 1 apelsin
Jordgubbsmos:
- 225 g färska eller frysta tinade jordgubbar
- 1 msk florsocker
Till servering:
- 500 g färska eller frysta jordgubbar
- 100 g amarettokakor eller mandelbiskvier
Tillagning
- Vispa grädden fluffig med florsocker. Vänd ner yoghurt och apelsinskal.
- Jordgubbsmos: Mixa bären med florsocker, passera genom finmaskig sil.
- Snoppa och dela de färska jordgubbarna. Krossa kakorna lätt i en mortel.
- Varva gräddblandning, jordgubbar, sås och kakbitar i glas eller portionsformar avsluta med jordgubbar och servera direkt.
Näring/portion: 180 kcal, 11 g fett, 3 g protein, 16 g kolhydrater
Källa: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar