onsdag 27 maj 2009

Jordgubbskaos

Ingredienser - 10 portioner
  • 2 ½ dl mellangrädde, 27 %
  • 2 msk florsocker
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt, 10 %
  • finrivet skal från 1 apelsin

Jordgubbsmos:

  • 225 g färska eller frysta tinade jordgubbar
  • 1 msk florsocker

Till servering:

  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 100 g amarettokakor eller mandelbiskvier

Tillagning

  1. Vispa grädden fluffig med florsocker. Vänd ner yoghurt och apelsinskal.
  2. Jordgubbsmos: Mixa bären med florsocker, passera genom finmaskig sil.
  3. Snoppa och dela de färska jordgubbarna. Krossa kakorna lätt i en mortel.
  4. Varva gräddblandning, jordgubbar, sås och kakbitar i glas eller portionsformar avsluta med jordgubbar och servera direkt.

Näring/portion: 180 kcal, 11 g fett, 3 g protein, 16 g kolhydrater

Källa: DN

Inga kommentarer: