torsdag 21 maj 2009

Kycklingfilé med örtdip

Ingredienser - 4 portioner

  • Kycklingfilé (beräkna 1 per person)
  • Saften från en apelsin
  • Sambal oelek 2 tsk
  • salt, peppar
  • Potatis
  • Olivolja
Tillagning

  1. Blanda apelsin, sambal oelek, salt och peppar till en marinad. 
  2. Lägg i kycklingfiléerna och låt dra en stund. 
  3. Stek kycklingen i teflonpanna med lite olivolja.
  4. Skala potatis, skär i klyftor, lägg på en smord plåt och ringla olivolja över. 
  5. Låt stå i ugn 225 grader i cirka 20 minuter.

Dipsås

  • 1 burk lätt-kesella 
  • 1/2 dl mineralvatten
  • 1/2 dl saft från apelsin
  1. hackad färsk basilika och hackad färsk persilja i riklig mängd salt och eventuellt lite sambal oelek
  2. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen. 
  3. Förvara i kylskåp


Energi per portion 330 kcal


Inga kommentarer: