- Kycklingfilé (beräkna 1 per person)
- Saften från en apelsin
- Sambal oelek 2 tsk
- salt, peppar
- Potatis
- Olivolja
Tillagning
- Blanda apelsin, sambal oelek, salt och peppar till en marinad.
- Lägg i kycklingfiléerna och låt dra en stund.
- Stek kycklingen i teflonpanna med lite olivolja.
- Skala potatis, skär i klyftor, lägg på en smord plåt och ringla olivolja över.
- Låt stå i ugn 225 grader i cirka 20 minuter.
Dipsås
- 1 burk lätt-kesella
- 1/2 dl mineralvatten
- 1/2 dl saft från apelsin
- hackad färsk basilika och hackad färsk persilja i riklig mängd salt och eventuellt lite sambal oelek
- Rör ihop ingredienserna till dipsåsen.
- Förvara i kylskåp
Energi per portion 330 kcal
Källa: Äta bör man annars dör man
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar