Ingredienser - 4 portioner
- 600 g fast fisk, t ex lax (länk till WWF:s fiskguide finns här.
- 10–15 lagerblad
- 1 msk olivolja till pensling
- 8 grillspett
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald vitpeppar
- 1 ½ msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 3 msk hackad koriander
- 1 krm salt
- 250 g körsbärstomater
- 1 salladshuvud, t ex krispsallad eller huvudsallad
- 1 påse rucola (80 g)
- 50 g ärtskott
- citronklyftor
- nykokt potatis
Tillagning
- Skär fisken i kuber, cirka 2x2 centimeter och trä upp fisken på spett med lagerblad emellan. Pensla med olivolja.
- Chilidressing: Vispa ihop ingredienserna.
- Sallad: Halvera tomaterna, bryt salladen och lägg upp på fat med rucola och ärtskott.
- Grilla spetten runtom på grill, i grillpanna, eller ugn ca 5 min. Salta och peppra.
- Lägg spetten på salladen. Häll på dressing. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.
Näring/portion: 375 kcal, 16 g fett, 28 g protein, 31 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar