söndag 17 maj 2009

Fiskspett med chilidressing


Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g fast fisk, t ex  lax (länk till WWF:s fiskguide finns här.
  • 10–15 lagerblad
  • 1  msk olivolja till pensling
  • 8 grillspett
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
Chilidressing:
  • 1 ½ msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 krm salt
Sallad:
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 salladshuvud, t ex krispsallad eller huvudsallad
  • 1 påse rucola (80 g)
  • 50 g ärtskott
Till servering:
  • citronklyftor
  • nykokt potatis
Tillagning

  1. Skär fisken i kuber, cirka 2x2 centimeter och trä upp fisken på spett med lagerblad emellan. Pensla med olivolja.
  2. Chilidressing: Vispa ihop ingredienserna.
  3. Sallad: Halvera tomaterna, bryt salladen och lägg upp på fat med rucola och ärtskott.
  4. Grilla spetten runtom på grill, i grillpanna, eller ugn ca 5 min. Salta och peppra.
  5. Lägg spetten på salladen. Häll på dressing. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.

Näring/portion: 375 kcal, 16 g fett, 28 g protein, 31 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: