Turkisk pastasallad - 205 kcal
Ingredienser - 4 portioner
- 2 dl risoni
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- Arla® Svenskt Smör
- 1 msk olivolja
- 1 st gurka
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 150 g Arla Apetina® vitost
- kärnor från 1⁄2 st granatäpple
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt.
- Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna.
- Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor.
- Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- 205 kcal
- Protein: 8 g
- Kolhydrater: 6 g
- Fett: 24 g
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar