söndag 17 maj 2015

Buffésallad med grillad halloumi - 180 kcal



Ingredienser - 12 portioner

  • 500 g halloumi
  • 1 msk rapsolja
Sallad:
  • 200 g späda salladsblad
  • 150 g strimlade salladsärter
  • 20 skivade rädisor, 100 g
  • ½ gurka, 200 g 250 g halverade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök, gärna färsk
  • 250 g halverade jordgubbar
Dressing:
  • 1 rejäl näve rucolasallad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1½ msk fransk senap
  • 3 msk olivolja
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pensla halloumin med olja och grilla på båda sidor i het panna. Fördela grönsakerna på ett stort fat och lägg den grillade osten ovanpå.
  2. Mixa rucolasallad, vinäger, senap, olja och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: