Ingredienser - 6 portioner
Smuldeg:
- 2 dl (65g) havregryn
- 1 dl (42g) mandelmjöl
- 1 skopa (20g) whey complete vanilj (har du inte proteinpulver kan dy byta mot valfritt mjöl)
- 1 msk (15g) kokosolja (jag mätte den i fast form, inte smält)
- 1 msk stevia strö
- 1/4 tsk kardemumma
- 1 msk vatten
Fyllning:
- 250 g färska jorgubbar
- 150 g rabarber
- 1,5 msk stevia strö
- 1 msk potatismjöl
Smultäcke:
- 1/2 smuldegen + 15 g grovt hackade mandlar
- 1/2 dl (15g) havregryn
- 1/2 msk kokosolja
- 0,5 msk flytande honung
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills allt blivit blandat. Är den för torr kan du ha i lite mer vatten.
3. Dela smuldegen i två delar och tryck ut den ena delen i en pajform (degen är ganska torr och kommer inte hålla ihop som en "vanlig" deg). Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg.
4. Skär jorgubbarna i mindre bitar. Skala och skiva rabarbern i ca 1,5 sm stora bitar. Blanda med stevia strö och potatismjöl. Lägg fyllningen i pajformen.
5. Tillsätt de övriga ingredienserna (mandlar, havregryn, kokosolja, honung) till den andra delen av smuldegen, blanda ihop med dina händer. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills rabarbern är mjuk och smultäcket fått färg.
2. Ha i alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills allt blivit blandat. Är den för torr kan du ha i lite mer vatten.
3. Dela smuldegen i två delar och tryck ut den ena delen i en pajform (degen är ganska torr och kommer inte hålla ihop som en "vanlig" deg). Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg.
4. Skär jorgubbarna i mindre bitar. Skala och skiva rabarbern i ca 1,5 sm stora bitar. Blanda med stevia strö och potatismjöl. Lägg fyllningen i pajformen.
5. Tillsätt de övriga ingredienserna (mandlar, havregryn, kokosolja, honung) till den andra delen av smuldegen, blanda ihop med dina händer. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills rabarbern är mjuk och smultäcket fått färg.
Tips: Använd vaniljkvarg från lindahl som vaniljsås.
Näringsvärde per portion (utan vaniljsås):
184 kcal
7 g protein
16 g kolhydrater
10 g fett
184 kcal
7 g protein
16 g kolhydrater
10 g fett
Källa & bild: Get fit and healthy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar