onsdag 20 maj 2015

Smördegspizza med spenat och picklad rödlök - 335 kcal


Ingredienser - 8 bitar

  • 200 g fryst spenat
  • 1 st kyld smördeg, ca 400 g
  • 200 g Arla Köket® färskost rucola&pesto
  • 100 g Arla Köket® riven ost pizza
  • Picklad rödlök:
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl rucola


Gör så här:

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar. Tina och krama ur spenaten. 
  2. Sätt ugnen på 225°. 
  3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. 
  4. Rör ihop spenaten med färskost och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten. Vik upp en liten kant runt om. 
  5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. 
  6. Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.

Näringsvärden, per bit

  • 335 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 24 g

  • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: