Smördegspizza med spenat och picklad rödlök - 335 kcal
Ingredienser - 8 bitar
- 200 g fryst spenat
- 1 st kyld smördeg, ca 400 g
- 200 g Arla Köket® färskost rucola&pesto
- 100 g Arla Köket® riven ost pizza
- Picklad rödlök:
- 2 st rödlökar
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl rucola
Gör så här:
- Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar. Tina och krama ur spenaten.
- Sätt ugnen på 225°.
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
- Rör ihop spenaten med färskost och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten. Vik upp en liten kant runt om.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
- Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.
Näringsvärden, per bit
- 335 kcal
- Protein: 10 g
- Kolhydrater: 22 g
- Fett: 24 g
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar