Ingredienser - 4 portioner
- 1 kg (mjölig) potatis
- 1 msk smör
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen (svart)peppar
- 1–2 dl (varm) mjölk
- 4 kycklingbröstfiléer à 125 g
- 4 msk ajvar relish
- 1 huvud romanescokål
- 1/2 dl flagad mandel
Tillagning
- Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Slå bort vattnet och klicka smör i kastrullen. Salta, peppra och rör om med elvispen på lägsta varv. Tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av.
- Värm ugnen till 200 grader. Ansa filéerna och salta dem runtom. Lägg i oljad ugnsform och bred
- ajvar på fileerna. Ugnsstek cirka 25 minuter tills köttet känns stumt och genomstekt vid lätt tryck. Strö flagad mandel över mot slutet.
- Lägg kålhuvudet i rejäl kastrull och mät upp vatten så det täcker. Ta upp romanescokålen och salta vattnet, 2 tsk per liter. Koka upp och lägg i romanescon. Låt den koka al dente, 8–12 minuter. Fiska upp med hålslev. Servera gärna extra ajvar relish till.
Näringsvärde: Kcal 358, Fett 4 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g
Källa & bild: Icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar