lördag 16 maj 2015

Ajvarkyckling med romanesco - 358 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 kg (mjölig) potatis
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen (svart)peppar
  • 1–2 dl (varm) mjölk
  • 4 kycklingbröstfiléer à 125 g
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 huvud romanescokål
  • 1/2 dl flagad mandel

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Slå bort vattnet och klicka smör i kastrullen. Salta, peppra och rör om med elvispen på lägsta varv. Tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Ansa filéerna och salta dem runtom. Lägg i oljad ugnsform och bred 
  3. ajvar på fileerna. Ugnsstek cirka 25 minuter tills köttet känns stumt och genomstekt vid lätt tryck. Strö flagad mandel över mot slutet.
  4. Lägg kålhuvudet i rejäl kastrull och mät upp vatten så det täcker. Ta upp romanescokålen och salta vattnet, 2 tsk per liter. Koka upp och lägg i romanescon. Låt den koka al dente, 8–12 minuter. Fiska upp med hålslev. Servera gärna extra ajvar relish till.
Näringsvärde: Kcal 358, Fett 4 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g
Källa & bild: Icakuriren

Inga kommentarer: