Ingredienser - 24 små rutor
Botten:
- 2,5 dl havremjöl
- 2 msk kokossmör (mandelsmör går också bra)
- Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
- Valfritt: sötningsmedel
Fyllning:
- 500 g lättkvarg
- 2 hela ägg
- 2 skopor (ca 50g) whey complete vanilj
- 1 msk stevia sötströ
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1,5 dl blåbär
Tillagning
1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda ihop havremjöl och kokossmör och tillsätt sedan lite vatten i taget (ca 2-3 msk totalt) tills det blir en smuldeg som kan tryckas ner i en form. Pressa ner degen i en form (smörj gärna med kokosolja innan) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienser, utom blåbären, med en stavmixer tills det blir en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären och häll sedan smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten men inte rinnig. Ta ut formen och låt svala. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Näringsvärde per bit:
47,3 kcal
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett
47,3 kcal
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett
Källa & bild: Tasty Health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar