lördag 23 maj 2015

Blueberry cheesecake bars - 47 kcal



Ingredienser - 24 små rutor

Botten:
  • 2,5 dl havremjöl
  • 2 msk kokossmör (mandelsmör går också bra)
  • Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
  • Valfritt: sötningsmedel

Fyllning:
  • 500 g lättkvarg
  • 2 hela ägg
  • 2 skopor (ca 50g) whey complete vanilj
  • 1 msk stevia sötströ
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,5 dl blåbär

Tillagning

1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda ihop havremjöl och kokossmör och tillsätt sedan lite vatten i taget (ca 2-3 msk totalt) tills det blir en smuldeg som kan tryckas ner i en form. Pressa ner degen i en form (smörj gärna med kokosolja innan) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienser, utom blåbären, med en stavmixer tills det blir en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären och häll sedan smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten men inte rinnig. Ta ut formen och låt svala. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar eller gärna över natten.

Näringsvärde per bit:
47,3 kcal
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett

Källa & bild: Tasty Health

Inga kommentarer: