Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök, hackad
- olja att steka i
- 600 g fryst grön sparris, halvtinad
- 7 dl vatten
- 1–2 tärningar kycklingbuljong
- 1 msk majsenamjöl
- 1 tsk salt
- ½ citron, saft av det finrivna skalet
- 1 dl matlagningsgrädde
- persilja, finhackad
- 8 msk keso
- ½ tsk örtsalt
- ½ dl persilja, finhackad
- 4 skivor smörgåsskinka
- 4 skivor grovt bröd
Gör såhär:
- Stek löken i olja i en kastrull. Skär sparrisen i bitar och lägg
- i kastrullen. Fyll på med vatten, buljongtärningar, majsenamjöl, salt, citronskal och citronsaft. Låt soppan puttra i 10 minuter.
- Ta från värmen och mixa soppan slät. Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm igen. Strö persilja över vid servering.
- Blanda keson med örtsalt och persilja. Fördela skinkskivor och keso på brödskivorna och gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 10–15 minuter, tills de fått fin färg. Servera genast.
Näringsvärde: Kcal 278, Fett 8 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g
Källa & bild: Icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar