Knäckig rabarberpaj - 245 kcal
Ingredienser - 6 portioner
- 125 g Arla® Svenskt Smör
- 1 liter skivade rabarber
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 1⁄2 dl rårörsocker
- 1⁄2 dl ljus sirap
- 2 1⁄2 dl Arla Köket® vaniljvisp
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn, socker till en grynig deg. Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
- Vispa vaniljvispen och servera till pajen.
Näringsvärden, per bit inkl vaniljvisp
- 245 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 32 g
- Fett: 11 g
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar