onsdag 27 maj 2015

Knäckig rabarberpaj - 245 kcal



Ingredienser - 6 portioner


  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 liter skivade rabarber
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 12 dl rårörsocker
  • 12 dl ljus sirap
  • 2 12 dl Arla Köket® vaniljvisp


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn, socker till en grynig deg. Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen. 
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. 
  4. Vispa vaniljvispen och servera till pajen.

Näringsvärden, per bit inkl vaniljvisp

  • 245 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 11 g

  • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: