fredag 15 maj 2015

Saftig äppelkaka (gluten- och sockerfri) - 150 kcal


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 stort sött äpple (ca 200g)
  • 2 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk whey complete vanilj (eller motsvarande mängd valfritt mjöl)
  • 1-2 msk stevia strö/sukrin eller ca 1 msk honung om du gillar det bättre (näringsvärdet ändras då)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel + lite att strö på kakan
  • 1 nypa vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljarom

**är smeten FÖR tjock (kan variera beroende på märke på proteinpulver och kokosmjöl) kan du tillsätta 2-3 msk vätska (mjölk, mandelmjölk, vatten osv).

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skär äpplet i tunna skivor och lägg dem i botten av en smord (jag använde kokosolja) liten ugnsform. Spara några skivor att dekorera med.
3. Smält kokosoljan och häll över i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa med en elvisp en minut eller så. Häll smeten över äpplena och dekorera med äppelskivorna. Strö över lite kanel och ställ in i ugnen. Baka i ca 20-25 minuter, eller tills kakan stelnat något. Ta ut och servera varm eller låt den svalna. Servera med glass eller vaniljsås.

Näringsvärde per portion:
150 kcal7,5 g protein
8,5 g kolhydrater
8,75 g fett

Källa & bild: Tasty Health

Inga kommentarer: