Ingredienser - 4 portioner
- 600 g kalvfilé
- 1⁄2 citron
- 2 kvistar dragon
- 2 vitlöksklyftor
- svartpeppar
- 2 1⁄2 dl torrt vitt vin
- 1 lagerblad
- 2 morötter
- 3 salladslökar
- 3 tsk majsena
- 1 msk olja
- salt
- 2 dl köttbuljong
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk kapris
Tillagning
- Spola av filén och skär bort senor och ev fett. Skär citronen i skivor. Ta av dragonbladen från kvistarna och hacka dem fint. Skala vitlöken.
- Krydda filén med peppar och lägg den i en skål. Häll på det vita vinet och tillsätt lagerblad, dragon, vitlök och citronskivor. Täck över och marinera i kylen minst 6 tim eller över natten.
- Skala morötterna och hacka dem fint. Skölj och ansa salladslöken och skiva den tunt. Ta upp filén ur marinaden och torka av den. Pudra filén runtom med 1 tsk majsena.
- Hetta upp oljan i en teflongryta och bryn filén runtom, ta upp den och salta. Fräs morötterna och salladslöken hastigt i grytan. Tillsätt marinaden och buljongen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg i filén och låt den dra i den heta vätskan, 30 min under lock.
- Rör ut grädden med resten av majsenan. Ta upp filén och håll den varm genom att slå in den i aluminiumfolie. Ta upp citronskivorna, lagerbladet och vitlöksklyftorna från skyn.
- Rör ner grädden i skyn och koka upp under omrörning. Smaka av såsen med salt och senap och rör ner kaprisen. Lägg filén i såsen och låt den dra ca 10 min. Skiva köttet och servera det med såsen.
295 kcal
Fett 11g
Protein 33g
Kolhydrater 6g
Fibrer 2g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar