Ingredienser - 8 portioner
- 450 g pasta
- 200 g skivade champinjoner
- 2 msk olivolja
- 3 stora tomater
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 dl riven pecorinoost
- 1 vårlök
- Värm ugnen till 200°C. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola pastan under rinnande kallt vatten när den är färdig, och låt den rinna av väl.
- Ansa och skiva champinjonerna. Blanda svampen med 1msk olja i en skål. Lägg sedan ut svampen på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Tillaga svampen i ugnen tills den är gyllene och mjuk, ca 10 min. Vänd på svampen då och då.
- Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda resten av oljan, färskpressad citronsaft, salt och peppar i en stor skål. Hacka vårlöken fint.
- Tillsätt pasta, svamp, tomater, riven ost och vårlök. Blanda väl och servera direkt eller förvara salladen i kylen fram till serveringen.
208 kcal
Kolhydrater 35g
Protein 7g
Fett 5g
Fibrer 8g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar