Ingredienser - 4 portioner
- 2 zucchini
- 1 paket fryst majs, 200 g
- 2 tsk mald spiskummin
- 1 knippe salladslök, finhackad
- 2 ägg
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl kikärts- eller vetemjöl
- 2 msk kalonjifrön till panering
- Olja till pannan
- Salt
- Riv zucchinin.
- Kör majs, ägg och spiskummin i matberedaren till kornig konsistens.
- Blanda samman zucchinistrimlor med majssmeten, mjöl samt löken, vitlöken och salt.
- Forma till 8-10 biffar och vänd dom i kalonjifröna.
- Stek biffarna i lätt oljad panna cirka 2 minuter på var sida.
- Servera som en hamburgare med indiskt bröd, spenat eller annan sallad, gärna med chutney – Indiens majonnäs.
Källa & bild: sund
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar