Ingredienser - 4 portionrt
- 300 g rökt lax i skivor
- 2 st gelatinblad
- 2,5 dl créme fraiche (15%)
- 1 krm vitpeppar
- 1 kruka gräslök
- 3 msk röd stenbitsrom
- 1 citron
- 2 msk lättmajonnäs
- 40 gram ruccola
- Täck en bricka eller en skärbräda med aluminiumfolie eller plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten (enligt anvisningar på förpackningen).
- Klipp gräslöken smått, men spara lite till garnering.
- Rör samman crème fraiche med majonnäs, vitpeppar, gräslök och stenbitsrom.
- Pressa i saften från en halv citron i en kastrull och lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen.
- Smält dem försiktigt över svag värme. Häll de smälta gelatinbladen i crèmefriacheblandningen under omrörning och låt den tjockna.
- Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt gärna vila i kylen några timmar före servering.
- Lägg en bädd av ruccola på fyra assietter.
- Skär åtta skivor av laxrullen och placera två på varje assiette. Garnera med citron och lite klippt gräslök.
Energi: 280 kcal
Protein: 20,0 g (29E%)
Fett: 19,9 g (63E%)
Kolhydrater: 5,6 g (8E%)
Källa & bild: matvett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar