Ingredienser - 4 portioner
- 30 g mörk choklad (helst 70% kakao)
- 20 g skalad och
- hackad mandel
- 1 dl havregryn
- 4 tsk strösocker
- 1 krm malen kanel
- 3 päron
- 4 aprikoser
- 3 msk färskpressad citron
- 5 dl lätt kesella
- 4 msk mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- Hacka chokladen. Rosta mandel och havregryn i en torr stekpanna och strö över sockret. Låt sockret smälta under omrörning. Rör ner kanelen och låt svalna.
- Skölj och torka av päron och aprikoser. Dela päronen i fjärdedelar, ta bort kärnhusen och tärna dem fint. Halvera och kärna ur aprikoserna och skär dem i klyftor.
- Blanda frukten och droppa över färskpressad citron. Vispa kesellan fluffig och vispa ner mjölk och vaniljsocker.
- Lägg upp hälften av fruktblandningen i 4 dessertglas. Portionera upp hälften av kesellan ovanpå och strö över hälften av havregrynsblandningen och chokladen. Varva sedan resten av ingredienserna i de 4 glasen. Avsluta med choklad och servera
Receptvariant
Frukten i receptet går bra att byta ut. Använd frukt efter säsong, t ex körsbär eller plommon. Eller använd en fryst bärblandning när det inte finns så mycket färsk frukt att välja på. Låt bären tina och rinna av innan de används. Det går också bra att använda t ex torkade aprikoser.
Källa & bild: Imopline
1 kommentar:
det där såg gott ut :D
Skicka en kommentar