Ingredienser - 8 kakor
- olja till formen
- 150 choklad
- 100 g jordnötssmör
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 dl vispgrädde
- 75 g osaltade jordnötter
- 50 g puffat ris
- Pensla insidan av en avlång form som är ca 18 x 7 cm med olja. Klä formen med plastfolie och låt plasten hänga över kanten.
- Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmesäker skål. Ställ skålen över kokande vatten i en panna. Rör om försiktigt tills chokladen har smält och ta skålen från pannan.
- Torka ur pannan och lägg i jordnötssmör, sirap och grädde. Smält försiktigt på låg värme under omrörning. Ta pannan från värmen och låt blandningen svalna något.
- Rör ner choklad, jordnötter och riskrisp i pannan. Blanda väl och pressa sedan ner blandningen i formen. Stryk ytan slät och kyl 3 tim. Ta upp den kylda kakan ur formen och skär den i skivor
Kockens knep
Smörj in måttet med olja när du ska mäta upp sirap eller honung så fastnar inget av det i måttet.
Variation
Doppa de avlånga chokladkakorna i smält choklad i slutet av steg 4, låt dem svalna före servering.
Källa & bild: Impoline
2 kommentarer:
Det ser verkligen jättegott ut, en annan variant på snickerskakan!
Ser jätte gott ut!
Skicka en kommentar