torsdag 10 mars 2011

Bakad potatis med räkor


Ingredienser - 4 port
  • 4 bakpotatisar
  • 8 hg räkor, ca 250 g skalade
  • 1 rödlök
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet dill,vinäger,svartpeppar
  • 100 g rökt lax
  • 1 liter blandad sallad
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen och stick i den ett par gånger med gaffel eller provsticka.
  3. Baka potatisen i mitten av ugnen 50-60 min.
  4. Skala räkorna. Skala och finhacka löken.
  5. Blanda räkor och lök med crème fraiche.
  6. Skär laxen i strimlor.
  7. Skåra eller skär ett kryss i potatisarna.
  8. Lägg i fyllningen och toppa med laxstrimlor.
  9. Servera med sallad.
Energi per portion: 390 kcal Protein 21 g Kolhydrater 4 g Fett 18 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: