Ingredienser - 2 port
- 100 g strimlad purjolök
- 2 tsk smör/olja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk curry eller mer efter smak
- 200 g potatis i bitar
- 1 slantad morot
- 2½ dl fiskbuljong
- ½ dl lättgrädde, max 7 %, ev. låglaktos
- 100 g blomkål
- 50 g sockerärter
- 250 g torskfilé eller annan vit fisk i bitar
- 1 msk hackad färsk koriander
- salt och peppar
- 1 dl skalade räkor, 60 g
- färsk koriander
- 2 skivor grovt bröd à 35 g, ev. glutenfritt
- Fräs purjon i fettet, rör ner vitlök och curry och fräs med någon minut.
- Tillsätt potatis, morot, buljong och grädde och låt puttra ca 10 min.
- Dela blomkålen i mindre buketter och koka med i grytan ca 5 min.
- Lägg till sist ner sockerärterna och fisken och sjud försiktigt ca 5 minuter.
- Smaka av med koriander, salt och peppar och lägg sist ner räkorna som bara ska bli varma
Källa: MåBra
Bild: recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar