Ingredienser - 4 portioner
- 300 g frysta, tinade jordgubbar
- 1 dl äppelmos
- 1 msk hackad, kanderad ingefära
- 1 krm riven muskot
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl vetemjöl
- 2 msk farinsocker
- 1,5 msk smör eller margarin + matfett till formen
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj en pajform (20 cm i diameter) med matfett.
- Skiva eller dela jordgubbarna och blanda dem i en skål med äppelmos, ingefära och muskot. Blanda väl och låt dra i 5 min.
- Blanda ihop smuldegen medan jordgubbarna drar. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker och matfett i matberedaren och arbeta tills det blir smuligt.
- Häll jordgubbsblandningen i pajformen. Strö över smuldegen. Baka pajen tills den är genomvarm och gyllene, ca 30 min. Låt svalna i ca 5 min och servera den ljummen.
- Använd gärna andra bär än jordgubbar. Det går lika bra med antingen hallon, björnbär eller blåbär. Servera pajen med frusen vaniljyoghurt eller glass.
- Istället för havregryn kan du använda granola som består av rostade havregryn och vetekorn. Smuldegen blir då lite knaprigare
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar