Ingredienser - 4 portioner
- 1 baguette
- 200 gram chevré ost (gärna saignon) (25%)
- 4 msk flytande honung
- 12 st körsbärstomater (gärna både gula och röda)
- 4 kvistar rosmarin
- 40 gram ruccola
- 0,5 dl pinjenötter
- balsamvinäger
- balsamico
- salt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär åtta skivor från baguetten. Lägg skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Ringla rikligt med honung på alla skivorna.
- Skär osten i skivor och lägg på brödskivorna.
- Placera plåten mitt i ugnen och gratinera tills osten fått färg.
- Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna tills de fått lite färg. Salta.
- Lägg en bädd av ruccola på fyra förrättstallrikar och ringla över lite balsamvinäger.
- Halvera körsbärstomaterna och placera sex halvor på varje tallrik.
- Lägg upp två toastskivor på varje tallrik.
- Strö över pinjenötter och garnera med balsamico och en rosmarinkvist.
Näringsberäkning per portion:
Energi: 394 kcal
Protein: 15,1 g (16E%)
Fett: 18,6 g (42E%)
Kolhydrater: 40,5 g (43E%)
Källa & bild: Matvett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar