Ingredienser - 4 portioner
- 2 knippen sparris
- 0,5 dl pinjenötter
- 1 dl parmesanost
- 3 msk balsamvinäger
- 5 msk olivolja
- 1 msk soja
- 1 tsk socker
- 2 msk smör
- flingsalt
- svartpeppar
- färska örter
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre delen.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
- laga parmesanen med en vass kniv.
- Blanda samman olivolja, socker, balsamvinäger och soja.
- Smält smöret i en stekpanna och stek sparrisen tills den mjuknat något men fortfarande har kvar lite spenst.
- Placera sparrisen på ett uppläggningsfat. Häll över vinägretten strö över parmesan, flingsalt och svartpeppar. Strö över pinjenötterna och garnera med färska örter.
Energi: 367 kcal
Protein: 9,5 g (11E%)
Fett: 33,7 g (81E%)
Kolhydrater: 6,9 g (8E%)
Källa & bild: Matvett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar