torsdag 24 mars 2011

Smörstekt sparris med flagor av parmesan


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 knippen sparris
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesanost
  • 3 msk balsamvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färska örter
Tillagning
  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre delen.
  2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
  3. laga parmesanen med en vass kniv.
  4. Blanda samman olivolja, socker, balsamvinäger och soja.
  5. Smält smöret i en stekpanna och stek sparrisen tills den mjuknat något men fortfarande har kvar lite spenst.
  6. Placera sparrisen på ett uppläggningsfat. Häll över vinägretten strö över parmesan, flingsalt och svartpeppar. Strö över pinjenötterna och garnera med färska örter.
Näringsberäkning per portion

Energi: 367 kcal
Protein: 9,5 g (11E%)
Fett: 33,7 g (81E%)
Kolhydrater: 6,9 g (8E%)

Källa & bild: Matvett

Inga kommentarer: