Ingredienser - 1 port
- 125 g benfritt lammkött eller fläskfilé
- 1/2 gul lök
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk pressad citron
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm oregano Tsatsiki:
- 1/2 dl grovriven morot och gurka
- 2 msk kesella lätt
- 2 msk mild lättyoghurt, ev. låglaktos
- salt och peppar
- grönsallad
- lökringar
- kokta vita bönor
Så här gör du
Grekiska köttspett går även bra att steka i stekpannan.
- Skär köttet i skivor och sedan i bitar om ca 2 cm och löken i klyftor.
- Blanda olja med citron, salt, peppar, vitlök och oregano i en bunke.
- Lägg i köttet och löken och rör om.
- Trä upp det på 2 blötlagda träspett.
- Grilla eller stek spetten ca 2 min på varje sida.
- Rör ihop tsatsikin och servera den och grönsakerna till spetten.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar