onsdag 2 februari 2011

Hitta rätta tänket – och gå ner i vikt


1. Njut av andras komplimanger

Skriv ner en lista med tio saker som du fått komplingar för av din omgivning. Ta fram den här listan om du känner dig nere under din diet.

2. Njut av egna komplimanger

Skriv också ner vad du gillar med din kropp, till exempel fint hår, snygga ben etc. Gör likadant här, ta fram listan när du behöver peppas.

3. Belöna dig själv

Sätt upp delmål med din viktnegång. När du nått dem, belöna dig med exempelvis en nytt plagg eller något annat du länge velat ha. Men inget ätbart.

4. Förbjud negativa tankar

Försök tysta den inre rösten som säger att du är tjock, dålig eller något annat negativt. Du behöver inte vara perfekt inifrån och ut för att andra ska tycka om dig – och inte för att tycka om dig själv heller.

5. Skäm bort din kropp

Även om det finns saker som du vill ändra med din kropp så förtjänar den att du tar hand om den. Köp en fin bodylotion eller en ny parfym – och skäm bort dig själv!

6. Ät mat du tycker om – men inte för mycket

Att förbjuda viss mat kommer bara att kännas tråkigt. Ät i stället det du vill, men var noga med mängden. Självklart kommer du inte gå ner i vikt genom att äta en massa choklad och chips, men det finns säkert en hel del smalare alternativ som du tycker om.

7. Förlåt misstag

Låt inte veckan eller hela dieten vara förstörd för att du ätit en chokladkaka. Det är bara att ta nya tag dagen därpå och se framåt. En diet utan misstag är ingen diet.

8. Slappna av

Studier visar att stress gör att man lagrar fett lättare. Får du tillräckligt med vila och sömn känner du dig starkare både kroppsligt och mentalt.

9. Sätt dina behov först

Om du ska gå ner i vikt måste du hålla sig till planen. Har du planerat att träna lördag morgon? Gör det, även om din syster vill ta en fika på stan.

10. Var tacksam

Innan du går och lägger dig varje kväll, tänk på tre saker du är tacksam över att ha i ditt liv.


Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: