tisdag 15 februari 2011

Sellerirösti med halloumi


Ingredienser - 4 port
  • 200 g halloumi light
  • 2 msk olja
  • 300 g delade kvisttomater
  • 250 g delade champinjoner
  • ½ strimlad aubergine
  • 250 g grovriven rotselleri
  • 200 g grovriven potatis
  • 50 g rucola
  • salt, peppar
Sås:
  • 2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
  • ½ dl hackade myntablad

Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär halloumin i skivor.
  3. Pensla ett ugnsfast fat med hälften av oljan.
  4. Lägg tomater, champinjoner och aubergine på det ugnsfasta fatet.
  5. Ugnsbaka i ca 20 minuter.
  6. Blanda rotselleri och potatis.
  7. Hetta upp olja i en teflonpanna.
  8. Lägg en klick av de rivna rotfrukterna i pannan och platta till. Stek några minuter på varje sida.
  9. Stek eller grilla halloumin några minuter på varje sida.
  10. Lägg upp röstin, de ugnsbakade grönsakerna och halloumin. Varva med rucola. Krydda.
  11. Servera med myntasåsen.
Energi per poriton: 294 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: