Ingredienser - 4 port
- 200 g halloumi light
- 2 msk olja
- 300 g delade kvisttomater
- 250 g delade champinjoner
- ½ strimlad aubergine
- 250 g grovriven rotselleri
- 200 g grovriven potatis
- 50 g rucola
- salt, peppar
- 2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
- ½ dl hackade myntablad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär halloumin i skivor.
- Pensla ett ugnsfast fat med hälften av oljan.
- Lägg tomater, champinjoner och aubergine på det ugnsfasta fatet.
- Ugnsbaka i ca 20 minuter.
- Blanda rotselleri och potatis.
- Hetta upp olja i en teflonpanna.
- Lägg en klick av de rivna rotfrukterna i pannan och platta till. Stek några minuter på varje sida.
- Stek eller grilla halloumin några minuter på varje sida.
- Lägg upp röstin, de ugnsbakade grönsakerna och halloumin. Varva med rucola. Krydda.
- Servera med myntasåsen.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar