torsdag 17 februari 2011

Karibisk fisksoppa med hoki och räkor



Ingredienser - 4 portioner
  • 75 gram finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram squash skuren i halvmånar
  • 200 gram champinjoner i skivor
  • 0.5 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 4 msk koncentrerad tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 5 droppar tabasco
  • 400 gram Hoki (vit fisk) i tärningar
  • 100 gram minimajskolvar
  • 200 gram skalade räkor
  • 4 skivor grovt lantbröd
Tillagning
  1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en gryta.
  2. Rör ner squash och champinjoner. Fräs grönsakerna i någon minut.
  3. Tillsätt vitt vin, buljongtärningar, vatten, tomatpuré, spiskummin, oregano och tabasco.
  4. Låt soppan koka i 5 minuter.
  5. Rör ner fisk och minimajs som får sjuda i några minuter.
  6. Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma.
  7. Servera med grovt bröd.
Energi per portion: 364 kcal
Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: