Ingredienser - 4 portioner
- 75 gram finhackad gul lök
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 msk olivolja
- 200 gram squash skuren i halvmånar
- 200 gram champinjoner i skivor
- 0.5 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 1 l vatten
- 4 msk koncentrerad tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk oregano
- 5 droppar tabasco
- 400 gram Hoki (vit fisk) i tärningar
- 100 gram minimajskolvar
- 200 gram skalade räkor
- 4 skivor grovt lantbröd
- Fräs gul lök och vitlök i olja i en gryta.
- Rör ner squash och champinjoner. Fräs grönsakerna i någon minut.
- Tillsätt vitt vin, buljongtärningar, vatten, tomatpuré, spiskummin, oregano och tabasco.
- Låt soppan koka i 5 minuter.
- Rör ner fisk och minimajs som får sjuda i några minuter.
- Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma.
- Servera med grovt bröd.
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar