Ingredienser - 4 portioner
- 3 stora mangofrukter
- 4 passionsfrukter
- 5 dl naturell yoghurt
- 2 msk flytande honung
- 100 g mörk blockchoklad
- några kvistar citronmeliss till garnering
- Skär av fruktköttet från mangofrukterna på ömse sidor om den platta kärnan. Skär 4 fina mangoklyftor och lägg åt sidan. Skär loss resten av fruktköttet från skalet och kärnan, lägg det i en mixer och mixa till en slät puré.
- Gröp ur passionsfrukterna och blanda fruktköttet med mangopurén. Blanda yoghurt och honung i en skål.
- Bryt blockchokladen i bitar och lägg bitarna i en skål. Smält chokladen över ett vattenbad med kokande vatten. Doppa var och en av mangoklyftorna till hälften i chokladen. Låt stelna. Resten av den smälta chokladen kan om så önskas användas till vackra chokladdekorationer (se Receptvariant).
- Varva honungsyoghurt och fruktpuré i 4 höga glas. Servera med mangoskivorna och dekorera varje glas med en kvist citronmeliss.
- Det blir också gott att använda bananpuré istället för mango.
- Häll ut resten av chokladen i en fin stråle på ett bakplåtspapper. Forma gärna vackra mönster. Låt stelna i kylskåp. Sätt chokladdekorationerna i glasen strax före servering.
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar