Ingredienser - 33 kex
- 60 g mandlar
- 60 g linfrön
- 55 g cashewnötter
- 1 stor riven morot, 130 g
- ½ dl vatten
- 2 ägg
- 1 tsk kanel
- 2–3 droppar flytande stevia, eller en knivsudd pulver
- En nypa vaniljsocker
- Mal mandlar och cashewnötter i en mixer.
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt smeten vila i 15 minuter.
- Bred ut den på en plåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt plåten i ugnen och grädda kexen i 180 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
- Efter 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och delar smeten i ”kexstorlekar” med en kniv.
- Sätt tillbaka i ugnen och grädda färdigt. Kexen ska vara ljusbruna och spröda.
Energi: 25 kcal
Protein: 1,1 g
Kolhydrater: 1,4 g
Fett: 1,8 g
Kostfibrer: 0,4 g
Källa & bild: IForm
1 kommentar:
låter jättegott, ska prova snart!
Skicka en kommentar