tisdag 3 juli 2012

Söta kex med morot




Ingredienser - 33 kex
  • 60 g mandlar
  • 60 g linfrön
  • 55 g cashewnötter
  • 1 stor riven morot, 130 g
  • ½ dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 2–3 droppar flytande stevia, eller en knivsudd pulver
  • En nypa vaniljsocker
Tillagning

  1. Mal mandlar och cashewnötter i en mixer.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt smeten vila i 15 minuter.
  3. Bred ut den på en plåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt plåten i ugnen och grädda kexen i 180 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  4. Efter 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och delar smeten i ”kexstorlekar” med en kniv.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda färdigt. Kexen ska vara ljusbruna och spröda.
Näringsinnehåll per kex:

Energi: 25 kcal
Protein: 1,1 g
Kolhydrater: 1,4 g
Fett: 1,8 g
Kostfibrer: 0,4 g

Källa & bild: IForm

1 kommentar:

Emma sa...

låter jättegott, ska prova snart!