onsdag 25 juli 2012

Blomkålssoppa

Blomkålssoppa







Ingredienser - 4 port

  • 700 g blomkål
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • ev ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja



Gör så här

  1. Dela blomkålen i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen. 
  2. Lägg i blomkålen och koka den mjuk ca 10 min. 
  3. Häll av och spara buljongen. Mixa blomkålen till en slät puré. 
  4. Blanda med buljong och grädde. Koka upp och smaka av med peppar. 
  5. Strö över persilja vid servering.



Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 250 kcal
Protein 5 g
Kolhydrat 9 g
Fett 21 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: