Ingredienser - 4 port
- 1 spetskål eller färsk vitkål, ca 600 g
- 1 msk olivolja
- 1 msk dijonsenap
- ½ msk honung
- salt och peppar
- 2 msk pressad citron
- 2 msk hackad bladpersilja
- 4 kalvkotletter med ben à 175 g
- rapsolja till pensling
- 1 msk kalvfond
- 1 msk balsamvinäger
- ¾ dl crème fraiche, 34 %, ev. låglaktos
- 1½ dl vatten
- Dela kålen i 8 klyftor.
- Koka i saltat vatten 1 minut och låt rinna av.
- Blanda olja, senap, honung, salt, peppar, citron och persilja och pensla kålen med blandningen runtom.
- Grilla till fin färg. Pensla kotletterna med olja, salta, peppra och grilla 3–4 minuter på varje sida.
- Blanda fond, vinäger, crème fraiche och vatten i en kastrull. Koka upp och smaka av.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar