Ingredienser - 6 portioner
- 300 g kokt kycklingkött
- 100 g vattenkastanjer
- 1 gul lök
- 2 slanggurkor
- Dressing:
- 1 dl naturell lättyoghurt
- 0,5 dl lätt majonnäs
- 1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk malen ingefära
- 2 tsk soja
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Tillagning
1. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka vattenkastanjerna grovt. Skala och hacka löken fint. Skala och skiva gurkorna.
2. Dressing: vispa ihop yoghurt, majonnäs, ingefära, soja, vitlök och peppar till en jämn sås.
3. Blanda kyckling, vattenkastanjer och lök. Blanda väl.
4. Häll dressingen över kycklingblandningen och se till så att ingredienserna täcks av dressingen. Lägg ut gurkorna på tallrikar och portionera upp salladen ovanpå.
Förbered
Gör salladen ett par timmar i förväg så att den får dra och smakerna blandas ordentligt. Täck över salladen och förvara den i kylen fram till serveringen. Eller tillaga dressingen dagen före och förvara den i kylen, i en burk med tättslutande lock. Skaka burken väl innan dressingen ska serveras.
Näringsvärde per portion
Kcal 107
Kolhydrater 7g
Protein 14g
Fett 4g
Fibrer 1g
Källa & bild: Imponline
1 kommentar:
Denna gör jag imorgon gudagod ser det ut :-)
Skicka en kommentar