Ingredienser - 2 personer
- 400 g hallon
- 3 msk råsocker
- 1 äggvita
- 50 g mandlar
- 1 msk råsocker
Tillagning
- Skölj hallonen försiktigt – undvik helst att skölja dem eftersom det får dem att klibba ihop.
- Spara 100 gram och purea resten med 1½ msk socker.
- Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sedan 1½ msk socker och vispa den sedan seg
- Vänd ner skummet i hallonmoset. Ställ in i frysen, tills det är halvfruset.
- Rosta mandlarna i en panna med socker tills det smälter och karamelliseras lätt.
- Hacka mandeln grovt och strö det över skivor eller skedar av det frysta skummet. Garnera med hela färska hallon.
Protein: 9,4 g
Fett: 12,6 g
Kolhydrater: 59,1 g
Kostfibrer: 11,1 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar