onsdag 4 juli 2012

Hallonskum med mandelsmulor



Ingredienser - 2 personer

  • 400 g hallon
  • 3 msk råsocker
  • 1 äggvita
  • 50 g mandlar
  • 1 msk råsocker

Tillagning

  1. Skölj hallonen försiktigt – undvik helst att skölja dem eftersom det får dem att klibba ihop.
  2. Spara 100 gram och purea resten med 1½ msk socker.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sedan 1½ msk socker och vispa den sedan seg
  4. Vänd ner skummet i hallonmoset. Ställ in i frysen, tills det är halvfruset.
  5. Rosta mandlarna i en panna med socker tills det smälter och karamelliseras lätt.
  6. Hacka mandeln grovt och strö det över skivor eller skedar av det frysta skummet. Garnera med hela färska hallon.
Näringsinnehåll per person

Energi: 365 kcal
Protein: 9,4 g
Fett: 12,6 g
Kolhydrater: 59,1 g
Kostfibrer: 11,1 g
Källa & bild: IForm 

Inga kommentarer: