Ingredienser - 10-12 bitar
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- 2 päron
- 1 tsk malen ingefära
- ½ dl mandelspån
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en jämn smet.
- Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
- Häll smeten i en smord långpanna. Lägg i päronskivorna. Strö över ingefära och mandelspån.
- Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20-25 min.
- Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar.
Näringsvärden per bit:
Energi 140 kcal
Protein 6 g
Kolhydrat 19 g
Fett 4 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar