Ingredienser - 4 portioner
Pajbotten:
- 2 persiljekvistar
- 1 dillkvist
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl keso
- 1 ägg
- 1 msk olja + olja till formen
- 1 msk tomatpuré
- 2 schalottenlökar
- 10 soltorkade tomater
- 200 g färskost, t ex philadelphia
- 2,5 dl lätt kesella
- salt, svartpeppar
- 10 cocktailtomater
- 2 stora champinjoner
2. Sätt ugnen på 200°C och smörj en pajform, ca 25 cm i diameter, med olja. Tryck ut degen i formen så att pajen får en 2 cm hög kant. Stick hål i pajbotten med en gaffel och grädda 30 min tills pajbotten är gyllene. Låt svalna minst 1 tim.
3. Skala och hacka schalottenlökarna. Strimla de soltorkade tomaterna fint. Rör ihop färskost och kesella och blanda ner schalottenlöken och de torkade tomaterna. Krydda rejält med salt och peppar.
4. Bred ostkrämen på pajbotten och släta till ytan. Skölj, ansa och halvera tomaterna. Borsta av champinjonerna och skiva dem fint. Dekorera ostfyllningen med tomater och champinjoner. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 min före servering.
Kcal 386
Fett 7g
Protein 11 g
Kolhydrater 64 g
Fibrer 3 g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar