lördag 28 juli 2012

Kall ostpaj på mör örtbotten



Ingredienser 4 portioner

Pajbotten:

  • 2 persiljekvistar 
  • 1 dillkvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl keso
  • 1 ägg
  • 1 msk olja + olja till formen
  • 1 msk tomatpuré
Fyllning:
  • 2 schalottenlökar
  • 10 soltorkade tomater
  • 200 g färskost, t ex philadelphia
  • 2,5 dl lätt kesella
  • salt, svartpeppar
Övrigt:
  • 10 cocktailtomater
  • 2 stora champinjoner
Tillagning



1. Hacka persiljebladen och dillvipporna fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda mjöl och salt i en stor skål. Vispa ihop keso, ägg, olja och tomatpuré. Blanda örterna, vitlöken och kesoblandningen med mjölet och arbeta samman till en deg.
 
2. Sätt ugnen på 200°C och smörj en pajform, ca 25 cm i diameter, med olja. Tryck ut degen i formen så att pajen får en 2 cm hög kant. Stick hål i pajbotten med en gaffel och grädda 30 min tills pajbotten är gyllene. Låt svalna minst 1 tim.

3. Skala och hacka schalottenlökarna. Strimla de soltorkade tomaterna fint. Rör ihop färskost och kesella och blanda ner schalottenlöken och de torkade tomaterna. Krydda rejält med salt och peppar.

4. Bred ostkrämen på pajbotten och släta till ytan. Skölj, ansa och halvera tomaterna. Borsta av champinjonerna och skiva dem fint. Dekorera ostfyllningen med tomater och champinjoner. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 min före servering. 



Näringsvärde per portion
Kcal 386 
Fett 7g  
Protein 11 g 
Kolhydrater 64 g 
Fibrer 3 g



Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: