Ingredienser - 4 portioner
- 2 dl vetemjöl+ mjöl till knådning
- 2 dl durumvete
- 2 stora ägg
- 1,5 msk olivolja, salt
- 150 g lätt kesella
- 250 g spenat
- 250 g champinjoner
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- svartpeppar
- riven muskot
- 1 dl riven parmesan
- 0,5 tsk torkad timjan
- 1 tsk majsena
- 0,5 dl grönsaksbuljong
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- Lägg de båda mjölsorterna i en skål och tillsätt ägg, 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 msk varmt vatten. Arbeta samman till en deg med elvispens degkrokar. Knåda ytterligare 5 min med händerna. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 min i rumstemperatur.
- Låt kesellan rinna av i en sil. Skölj och ansa spenaten. Blanchera spenaten ca 2 min i rikligt med kokande, saltat vatten. Spola under kallt vatten, krama ur den väl och hacka den fint.
- Ansa och borsta av champinjonerna. Halvera dem, eller dela i fjärdedelar om de är stora. Skala och hacka lök och vitlök.
- Rör ihop spenat, kesella, salt, peppar, muskot och parmesan. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 mm tjock rektangel, ca 25x60 cm. Bred fyllningen på degplattan men lämna en 2 cm bred kant runtom. Rulla ihop degen från kortsidan och tryck ihop kanterna ordentligt.
- Hetta upp resten av oljan och fräs lök och vitlök tills löken börjar mjukna. Tillsätt svampen och fräs 5 min. Krydda med salt, svartpeppar och timjan och pudra över majsenan. Rör ner buljong och grädde och låt såsen sjuda 5 min utan lock. Rör om då och då.
- Koka under tiden upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastarullen och låt den dra ca 5 min i vattnet. Temperaturen på vattnet ska ligga precis under kokpunkten. Ta upp pastarullen och låt den rinna av. Skär den i skivor och servera med svampsåsen.
Källa & bild: Impoline
2 kommentarer:
läste precis att du blivit gravid :) gud vad härligt, stort grattis till dig och killen! kramkram
Tack så mycket! Det är helt underbart :)
Skicka en kommentar