Ingredienser - 4 portioner
- 300g färsk grön sparris
- 1 st gul lök
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 3 dl matlagningsgrädde (15%)
- 0,5 dl torrt vitt vin
- 1 tsk rapsolja
- Seltin och svartpeppar
- Skala, skiva och koka sparrisen mjukt i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris).
- Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
- Fräs sparrisen och finhackade löken i lite smör utan att det tar färg.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och matlagningsgrädde.
- Låt koka i ca. 10-15 minuter. Smaka av med Seltin och svartpeppar och en nypa socker för att ta bort den sträva smaken.
- Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
- Du kan sila soppan, om du vill ha den riktigt slät.
Källa: Allévo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar