Ingredienser - 4 portioner
- 2 gula lökar
- 500 g potatis
- 1 msk smör
- 1 tsk hel kummin
- 2 kalvbuljong tärningar eller 2 msk konc kalvfond
- 8 dl vatten
- 1/2 huvud savojkål (à ca 600 g)
- 4 kryddiga tjocka korvar, t ex chorizo eller bratwurst
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 2 msk dijonsenap
- Skala, halvera och skiva löken tunt. Skrubba och skär potatisen i bitar.
- Fräs löken mjuk och glansig i smör i en gryta, ca 5 min. Tillsätt potatis och kumminfrön, buljongtärningar och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
- Halvera savojkålen och bryt bladen i mindre bitar. Blanda ner dem i grytan.
- Skiva och tillsätt korvarna. Låt puttra ca 5 min. Salta och peppra. Servera grytan med senap.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar