På begäran så kommer här lite sushi, jag gör allt för mina läsare :) Försöker i alla fall...
Kaloriinnehåll:
- 100g sushi innehåller 109,9 kcal och en bit väger ca 30 g
- 8 bitar innehåller då ca 260 kalorier
- misosoppan till det ca 40 kalorier
- totalt 300 kalorier och 8 g fett
Ingredienser - 4
- Färdigkokt sushiris 14 dl
- Laxfilé (färsk) 100 gram
- Tonfiskfilé (färsk) 100 gram
- Tigerräkor 4 styck
- Bläckfisk 100 gram
- Forellrom 50 gram
- Avokado 1 st stor
- Gurka 0,3 styck
- Salladslök 1 styck
- Nori (ark ca 20x20 cm) 2 blad
- Wasabipasta
- Ingefära (inlagd)
- Soja (japansk)
- Sushiverktyg
1.Till 4 portioner med 8 bitar vardera:
* 1 dubbel sats sushiris (1,6 liter färdig ris)
* 1 sats nigiri (4 bitar/portion)
* 2 rullar fotomaki el. uramaki (4 bitar/p.)
2.Begränsa urvalet av huvudingredienser till 4 fisk+skaldjur och till några grönsaker.
3.Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
4.Forma nigiri + påläggsalternativ >>
Forma futomaki + ingrediensalternativ >>
Forma uramaki + ingrediensalternativ >>
Sushiskola
Lycka till!
Info. källa & bild: Blogg
Recept: Menyse
2 kommentarer:
tänkte bara höra vad du anser om äggröra till kvällsmat? har blivit alldeles för mkt mackor på senaste så undrar om du tycker äggröra är nyttigt till kvällsmat :)
Äggröra är bra, eller i alla fall bätte än en massa mackor :) En massa bra protein och annat. Jag skulle nog också göra som du och byta ut mackorna!
Skicka en kommentar