fredag 19 november 2010

Kall musselsallad med bulgur


Ingredienser - 2 portioner
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl bulgur
  • 145 g musslor, avrunnen vikt
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 st tomater, i tärningar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 msk olivolja
Tillbehör
  • 80 g salladsblad
  • 2 st bananer, till efterrätt
Tillagning
  1. En vanlig burk musslor blir grunden i en utmärkt god sallad.
  2. Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.
  3. Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.
  4. Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur.
  5. Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad.
Energi per portion: ca 400 kcal,  10 g fett
 
Källa & bild: alltommmat

Inga kommentarer: